Начин на приготвяне
В касерола се загрява леко прясно мляко и захар, разбърква се, докато се разтопи и добавяме прахчета ванилия. Отделно се разбиват яйцата с телена бъркалка.
Сипваме на тънка струя прясното мляко в яйцата и всичко се разбърква добре.
Взема се една кора и поръсваме с олио, нагъва се като хармоника по тясната страна, после се завива на рехав охлюв и нареждаме в правогълна тава.
В моята се събраха 11 охлювчета. Отгоре поръсваме с олио и слагаме в студена фурна, пускаме на 180 градуса, печем до златисто около 30 минути. Изважда се тавата и с черпак се заливат всички охлювчета с млечната смес.
Печем още 20 минути, докато се стегне заливка. Изваждаме да се охлади млечната баница .Поръсва се с пудра захар и може да се гарнира с плодове по избор. Да ви е вкусна сладката баница!
Уникална млечна баница с готови кори - ароматен и вкусен десерт с кори.