Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Паниран кашкавал класическа рецепта

Паниран кашкавал класическа рецепта

Паниран кашкавал класическа рецепта
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Класическа рецепта за кашкавал пане - започнахте ли го вече"

Необходими продукти

  • кашкавал - 400 г от овче мляко
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч. царевично
  • олио - за пържене
  • вода - ледена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се изважда от хладилника и се нарязва на парчета с дебелина около 1.5 см.

Яйцата се разбиват с водата и солта на ръка.

Загрява се около 300 мл олио в дълбок тефлонов тиган.

Парчетата кашкавал се потапят в ледената вода, после се овалват в царевично брашно и накрая се топват в разбитите яйца.

Веднага се пускат в загрятото олио и се обръщат след 1 минута. Панират се и от другата страна 1-2 минути до златисто и се изваждат върху хартия.

След това парчетата паниран кашкавал се прехвърлят в подходяща чиния за сервиране.

Паниран кашкавал по класическа рецепта е винаги вкусно предложение, което можете да поднесете с млечна салата с краставички, салата с майонеза или свежа пролетна салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: