Начин на приготвяне
Поставете джинджифила и чесъна в купа и смесете със соевия сос, кленовия сироп, Саке или Порто и зехтин.
Поставете филетата от сьомга в чиния, подправете със сол и черен пипер и изсипете лепкавия дресинг върху тях. Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника да се маринова до 2 часа, или поне 20 минути.
Поставете голям тиган на среден огън и добавете малко зехтин, когато се сгорещи, поставете сьомгата на тигана с кожата надолу. Оставете да се готви 2 минути на среден огън.
Обърнете и гответе от другата страна 2 минути, след това налейте в тигана марината и гответе още около минута, две, докато филетата от сьомга станат непрозрачни по средата. Добавете пръска вода, ако сосът е се сгъсти много.
Сервирайте филетата от сьомга в отделни чинии, покрийте с лъжица терияки сос, останал в тигана. Поднесете рибата със зеленчуци по избор и нудълс. Добър апетит със сьомга терияки!