Начин на приготвяне
Към мекото краве масло се добавят двата вида захар. Разбива се до пухкавост. Прибавят се едно по-едно яйцата, като разбиването продължава до усвояване на яйцата.
Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват.
Прибавя се част от сухата смес към маслено-яйчната, като се редуват с прясното мляко.
Сместа се изсипва в тавичка с размер 25/25 см, постлана с хартия за печене.
Блатът за пастички се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Освобождава се от формата и се охлажда върху решетка.
Прясното мляко, захарта и маслото се поставят на котлона до завиране. Грисът се ръси върху млякото. След като кремът се сгъсти, се отнема от огъня и се добавят кокосовите стърготини. Ароматизира се с ванилията.
Изстиналият блат отново се връща във формата. Върху него се изсипва кокосовият крем. Заравнява се и се оставя да изстине и стегне.
Сладкишът с крем се гарнира с настърган шоколад. Нарязва се на пастички и се сервира с усмивка.
Да ви е сладко с Какаови пастички с кокосов крем!