Млечна супа с гъби

01/06/2020
"Млечна супа с гъби, любима на цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и измийте лука, целината, моркова и чесъна и ги пуснете да се смелят в блендер.

Запържете в зехтина за 5 минути на умерен огън.

2. Почистете и накълцайте на малки парченца гъбите.

3. Сипете брашното да се запържи при смлените зеленчуци за минута- две като бъркате постоянно.

4. Смесете киселото мляко с прясното и щипка сол. Разбъркайте до еднородна смес и сипете на струйка към всичко останало на котлона. Може да разбивате с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Долейте и около 500 мл вода.

5. Когато течността заври, сложете гъбите, мащерката и кубчето бульон. Варете 15 до 20 минути и сложете маслото. Може да разредите супата с гъби с още вода до желаната от вас гъстота.

6. Доовкусете с черен пипер и сол, сложете фидето и гответе млечната супа за времето указано на пакета.

7. Поднесете супата с гъби и фиде гореща с люто чушле и лимонов сок по желание.

Добър апетит с Млечна супа с гъби!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар