Традиционни зелеви сарми

25/05/2020
"Обичана рецепта за зелеви сарми - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на колелца и се запържва.

Добавя се каймата и оризът и се пържи, докато каймата побелее.

Добавят се подправките, червения пипер и се отдръпва от котлона.

Чуква се яйцето и се разбърква хубаво. Листата от зелето се подготвят, като се отреже дебелата част.

Във всяко листо се слага по 1 супена лъжица от сместа и се завиват зелевите сарми.

Подреждат се във тенжера и се налива вода да се покрият.

Притискат се с чиния или капак и се варят на ниска степен на котлона до сваряване на зелето.

Може да приготвите традиционните зелеви сарми и в тенджера под налягане - става по-бързо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар