Пресни картофи с лук на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
17/05/2020
"Чудесна гарнитура от пресни картофи към всяко ястие - или основно хапване, както искате "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи с лук на фурна - за ценителите на вкусните ястия!

Картофите се измиват добре и без да се белят се нарязват на едри парчета. Поставят се в тавичка.

Пресният лук се почиства, нарязва се на дребно и се прибавя към картофите. Зеленчуците се поръсват се със сол на вкус, смлян черен пипер и мащерка. Разбъркват се и се поливат с качествен зехтин.

В тавичката се налива зеленчуков бульон и се покрива с алуминиево фолио. Апетитните картофи се пекат на 200 градуса за около един час, като по средата на печенето се маха фолиото.

Любимите печени картофи могат да се хапват с удоволствие в компанията на една студена бира.

Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
7.89 лв.
6.08 лв.
Виж ››

Стилен и много функционален керамичен пахар с традиционни български мотиви - дълбока паница, в която много салата може да поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар