Начин на приготвяне
Това е много вкусен Сладкиш с крема сирене и ябълки.
Приготвяме тестото, като смесваме всички съставки и омесваме добре. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме за 30 минути в хладилника.
През това време отделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме маслото с пудрата захар за 5-10 минути, добавяме жълтъците и разбиваме за още 5 минути.
В друга купа разбиваме крема сиренето, сметаната, лимоновия сок, ванилията, бакпулвера и брашното. Добавяме тази смес към разбитите жълтъци и разбъркваме.
Обелваме и почистваме ябълките. Настъргваме ги и ги добавяме в сместа.
Отделно разбиваме белтъците на сняг. И на части добавяме и тях в крема, като разбъркваме внимателно.
Изваждаме тестото и го разточваме на тънка правоъгълна кора. Прехвърляме кората върху парче хартия за печене, а след това заедно с хартията я поставяме в правоъгълна тавичка за кекс, така че кората от едната част да излиза от тавичката, за да може после да се прехлупи.
Внимателно изсипваме пълнежа вътре и покриваме отгоре с кората, а отстрани и отдолу подпъхваме и оформяме.
Печем сладкиша с ябълки на 180 градуса около 45 минути.
Оставяме сладкиша с крема сирене да се охлади и го прибираме за 3-4 часа в хладилника.
Накисваме стафидите в рома.
Поръсваме сладкиша с пудра захар и го сервираме, нарязан на парчета и декориран със стафиди.