Начин на приготвяне
С миксер разбийте белтъците до побеляване на сместа.
В отделна купа разбийте маслото. Добавете към него пудрата захар, обикновената захар, крема сиренето и орехите. Отново разбъркайте до хомогенизиране.
Прибавете към маслено-ореховата смес жълтъците и продължете да разбивате. Сипете пресятото с бакпулвера брашно и объркайте добре.
Накрая прибавете лимоновата кора и лъжица по лъжица от разбитите белтъци, като не спирате да бъркате.
Подгответе си тава и я застелете с хартия за печене. Сипете сместа и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 30-тина минути.
Охладете готовия сладкиш. Залейте го с глазура, приготвена от пудрата захар и лимоновия сок.
Украсете със смлени орехи, листенца мента и резени лимон.
Лимоновият сладкиш с орехи и крема сирене е готов.