Лесни козуначени кифлички

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
76
3k
3
17/05/2020
"Закуска, за която всеки си мечтае рано сутрин - козуначени кифлички "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции28
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг. /за козунаци/ + за замесването
  • мая - 14 г суха
  • яйца - 5 бр. размер L
  • прясно мляко - 280 мл хладко
  • захар - 250 г
  • растителна мазнина - 100 мл
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 5 бр.
  • локум - 14 бр. /с аромат на нар/
  • сол - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтварям маята в хладко прясно мляко, добавяйки и захарта. В купа пресявам брашното, добавям ванилията и солта.

Разбърквам маслото и захарта до побеляване като маслото трябва да е с мека консистенция. Към тях прибавям шупналата мая.

Измесва се хубаво меко тесто за кифлички, което оставям покрито в купа. Оставям на топло да втаса, след което омесвам още веднъж.

Разточвам кръг, нарязвам на триъгълници, в които слагам сладкото в широкия край и навивам.

Поставям кифличките с локум в тава, постлана с хартия за печене, и ги оставям да втасат още веднъж.

Намазвам ги с жълтък, смесен с малко прясно мляко и олио, поръсвам със мак и ваниловата захар.

Пека пухкавите козуначени кифлички на 180 градуса в предварително загрята фурна, докато се зачервят.

Лесни козуначени кифлички, перфектни за закуска!

Страхотна рецепета за кифлички!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар