Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Толумбичките от едно време

Толумбичките от едно време

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Толумбичките от едно време
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Любимите толумбички от едно време - просто нямат заместител"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 400 мл
  • брашно - 250 г
  • олио - 120 мл
  • захар - 3 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4 до 5 бр.
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • лимонов сок - 5 - 6 капки
  • олио - около 500 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме сиропа за толумбичките, за да може да има време да се охлади добре. Загряваме водата и захарта. Разбъркваме често.

Капваме няколко капки лимонов сок. Щом течността кипне, сваляме от котлона и отделяме на настрани.

Започваме и тестото за толумбичките. Взимаме друг подходящ съд с високи стени. В него изсипваме захарта, водата и олиото.

Добавяме и шипка сол и слагаме на котлона да заври. Докато това стане, пресяваме брашното в отделен съд.

Когато захарната вода започне да завира, добавяме на няколко пъти брашното. Бъркаме много енергично, докато не се получи тесто, което се отлепя само от стените на съда. Щом това се случи, отделяме съда настрани, за да се охлади леко.

Взимаме миксера с приставки за тесто. Към нашето леко охладено парено тесто добавяме и яйцата. Едно по едно разбъркваме добре с миксер.

Поставяме тестото в пош с подходящ накрайник. С по-голям ще ви е по лесно.

Загряваме съд с олио. Избираме такъв с високи стени, за да може олиото да покрива добре малките толумбички.

В него шпицовеме толумбичките и изпържваме от двете страни до кафяво-златисто.

Подреждаме толумбичките от едно време в тавичка, поливаме ги с предварително подготвения захарен сироп. Оставяме ги да поемат от него за няколко часа.

Получават се изключително сочни домашни толумбички, любими на цялото семейство!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: