Сладка локумена баница с орехи

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
42
207
2k
14
15/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всеки локум на четири парченца по дължина. Нарежете орехите на по-едри парчета. Може и да ги смелите в блендер.

За плънката за сладката баница разбийте яйцата със захарта (1/2 ч.ч.).

Прибавете към тях брашното, предварително смесено с бакпулвера, и разбъркайте до хомогенна смес.

Вземете една кора я намажете с 1 с.л. олио. Върху нея поставете втора кора и също намажете с олио. След това сложете по 2 с.л. от плънката и разнесете навсякъде.

В тесния край на корите наредете резенчета локум плътно едно до друго по цялата дължина на корите. Поръсете с орехи и навийте на руло.

Намажете тава в малко олио. Ако ползвате кръгла тава, започнете да навивате корите от средата на тавата. Разбира се може да ползвате и правоъгълна, в която да наредите рулата едно до друго.

Намажете баницата с локум с малко олио и сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути до златист загар.

Пригответе захарния сироп. Щом заври, оставете на котлона 5 минути и след това прибавете ванилията и малко прясно изцеден сок от лимон. С горещия сироп залейте добре охладената сладка баница.

Оставете за няколко часа да поеме сиропа, най-добре покрита с кърпа, и след това се насладете на тази сочна и сладка локумена баница с орехи.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар