Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Манастирска яхния

Манастирска яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Манастирска яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • лук - 100 гр.
  • целина - 60 - 70 гр.
  • арпаджик - 300 гр. или лук
  • гъби - стерилизирани 150 - 200 гр.
  • ориз - 150 гр.
  • домати - 200 гр.
  • маслини - 100 гр.
  • моркови - 1 брой
  • олио
  • бяло вино - 60 мл
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината се задушават до омекване лука, морковите, целината, нарязани на ситно. Прибавя се арпаджика, изчистените от костилки и нарязани на четири по дължина маслини, гъбите и черния пипер.

Зеленчуците се заливат с виното и малко топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Когато зеленчуците омекнат, се прибавя ориза, а като поомекне и той, прибавяме доматите, нарязани на ситно.

Ястието се изсипва в тавичка и се запича на фурна, докато остане на мазнина. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pepina
Pepina
Аз го направих, но прибавих подправки риган, мащерка и босилек понеже на гъбите отива, но мога да ВИ споделя, че стана вкусно в гювеча:)))
15.11.2013 19:17