Лесни захаринки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Лесни захаринки6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г на стайна температура
  • яйцa - 1 бр.
  • захар - 100 г + за овалване
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за курабийките се слагат в купата на блендер. Уредът се пуска на средни обороти за 30 секунди или в зависмост от възможностите и мощността му.

Тестото е готово, когато всички съставки се обединят в гладко тесто. Оформя се на топка и от него се късат парченца с големина на орех. Заоблят се между двете длани и леко се сплескват.

Половината от всяка сладка се топва в захар и се подрежда в тавичка покрита с хартия за печене, като захарта е отгоре. С вилица се притискат леко, така че да се получи шарка, а и да се сплескат още домашните сладки

Тези невероятно бързи и лесни захаринки се пекат в загрята на 180 градуса фурна на два пъти за по 15 минути, или докато леко порозовеят.

Тези захаринки са идеални за всяка чаша кафе или мляко!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: