Начин на приготвяне
За рецептата за лимецови палачинки, предварително пресях лимецовото брашно. В него се съдържат много едри частички, които биха направили нашите палачинките по-груби, и не така меки и пухкави.
В дълбока купа изсипваме вече пресятото брашно. Добавяме яйцето, млякото и водата. Слагаме и половин лъжичка хлебна сода.
Разбъркваме търпеливо с бъркалка, няма смисъл да се използвам уред, всичко се смесва за минута.
В загрят тиган изпечете палачинките от двете страни.
Още топли ги намажете обилно с масло. Не пестете от маслото, лимецовото брашно е по-грубо и се нуждае от повече мазнина да омекне.
За сметка на това е в пъти по-полезно от пшеничното брашно.
Страхотни палачинки с лимец - за вкусна и полезна закуска.