Начин на приготвяне
Разпределете агнешкото месото на отделни порции. Овкусете го със сол и го намажете обилно с масълце.
Подредете парчетата в дълбока тава и долейте една чаша и половина вода. Завийте тавата с домакинско фолио и сложете във фурната да се пече. Печете на 180 - 200 градуса около час.
Докато агнешкото месо на фурна се пече, подгответе и зеленината.
Лука и спанака измийте добре под течаща вода. Нарежете зеленчуците на ситно. Овкусете ги със сол, черен пипер и добавете джоджен.
Тази смес добавете в тавата при агнешкото месо, около час след като сте го сложили във фурната. Ако предпочитате агнешко в сос, добавете още вода, ако обичате да е по-сухо, не е необходимо.
Отново покрийте агнешкото с фолио и върнете да се пече поне още час и половина на 200 градуса. Накрая може да свалите фолиото и да изпечете още половин час, за да се образува хрупкава коричка.
Печено агнешко с лук и спанак по желание може да поднесете със сочна зелена салата.