Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кайма и кашкавал

Пълнени картофи с кайма и кашкавал

Пълнени картофи с кайма и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. по - големи
  • кайма - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава малка
  • краве масло - 20 г
  • бяло вино - 1/2 чаена чаша
  • домати - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. Режат се на половинки лодки. Лукът и каймата се изпържват.

Добавя се домат и като поомекне, се добавят подправките.

Пълнят се картофите с сместа и се подреждат в йенска тава с капак.

Налива се виното и малко вода, нарязва се маслото и се слага между всички пълнени картофи.

Захлупва се с капака и се пече до готовност на пълнените картофи с кайма.

Изваждат се и се поръсват с настърган кашкавал и се допича до порозовяване на кашкавала.

Пълнени картофи с кайма и кашкавал - винаги вкусна идея!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: