Начин на приготвяне
Разбърква се сухата мая в прясното мляко с лъжичка захар и оставяме да бухне. Брашното сипваме в тава и оформяме кладенче.
Сипва се маята, олио и сол, замесва се средно меко тесто.
Покриваме с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути. Втасалото тесто се разделя на топки и всяка се точи на елипса.
По края се оформя ръбче, да се получи като лодка. Приготвя се плънка за турската пица от смесени разбити яйца, натрошено сирене, нарязан лук и магданоз.
Отделете си част от един жълтък, той е за намазване по края. Сипва се от плънката в средата на пидето, намазват се краищата с разбит жълтък с 1 с.л. олио. Поръсваме семена върху пидето със сирене.
Печем пидето с яйце и сирене в загрята фурна 180 градуса до готовност, около 15-20 минути. Трябва да се стегне заливката и да се изпече тестото. Добър апетит!
Коментари