Ябълкови мъфини с канела

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
219
553
234
58
5
11/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме маслото да омекне на стайна температура, добавяме захарта и разбиваме до побеляване. След това добавяме яйцата едно по едно и прясното мляко.

Нарязваме ябълките на малки кубчета, овалваме ги в малко брашно и ги добавяме към сместа. Накрая прибавяме брашното размесено с бакпулвера, канелата и разбъркваме добре.

Намазняваме и набрашняваме формичките, разпределяме по равно във всяка и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Докато ябълковите мъфини се пекат, приготвяме топинга по следния начин: разтопяваме маслото със захарта на водна баня, прибавяме канелата и разбъркваме.

Когато кексчетата с ябълки се изпекат, оставяме ги да се охладят леко, изваждаме ги от формичките и с помощта на сладкарска четка ги мажем с приготвения топинг.

Ябълкови мъфини с канела - винаги ароматни и вкусни кексчета!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар