Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с масло и кашкавал

Пълнени картофи с масло и кашкавал

Пълнени картофи с масло и кашкавал
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 7 бр. дребни
  • самардала - суха
  • масло - 30 г
  • кашкавал - 150 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на две части през средата по ширина. Издълбават се като картофени лодки. Нареждат се в намазнена тава с дъното надолу.

Поръсват се със самардала, която е със сол. Ако е безсолна, се посолява отделно. В лодчицата се слага по парченце масло. Пекат се около 20 минути в загрята фурна с вентилатор.

Кашкавалът се настъргва. Печените картофи с подправки се изкарват. Поръсват се с кашкавал, купчинка с връх, защото ще се разтопи.

Пълнените картофи с кашкавал се поръсват със сусам. Връщат се отново във фурната до запичане на кашкавала. Пълнените картофи с масло и кашкавал са страхотна гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: