Свински гулаш на тиган

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
08/05/2020
"Чудна чиния, в която се помещава апетитна порция свински гулаш на тиган "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се слага да се запържи в дълбок тиган. След около десет минути към него се прибавят почистените и нарязаният на ситно лук, моркови на кръгчета и гъби на шайби.

Разбърква се неколкократно, след което се прибавят червеният пипер, чесънът на прах и смлените домати. В тигана се долива около 80 мл червено вино.

Изчаква се малко и се налива вода, която да покрие месото за нашия гулаш. Прибавят се сол на вкус, дафиновите листа, след което тиганът се похлупва с капак и ястието със свинско се оставя да къкри на тих огън.

За да се посгъсти сосът, се прибавя една супена лъжица брашно, размито в малко вода. Гулашът се готви още малко и се дръпва от котлона. Поръсва със смлян черен пипер и нарязан на дребно магданоз. Сервираме свинския гулаш с варени картофи или варен ориз.

Свински гулаш на тиган - вкусно и питателно ястие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар