Ябълков сладкиш с маслено тесто

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
251
971
30
17/06/2020
"Когато животът ти поднесе ябълки, направи си ябълков сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълков сладкиш с маслено тесто - за малки и големи гладници.

Разбиваме кравето масло на крем със захарта. Прибавяме жълтъците, прясното мляко и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме маслено тесто, което разточваме на лист с формата на тавата, в която ще се пече.

Поставяме тестения лист в намазаната с растително масло и поръсена с брашно тава и в краищата оформяме лек ръб. Набождаме листа с нож или вилица на няколко места и печем 15 минути в умерена фурна.

След това покриваме с обелените, нарязани на тънки резенчета и сварени със захарта в съвсем малко вода ябълки. Поръсваме и със счуканите бадемови (орехови) ядки, канелата и ванилията и покриваме с разбитите със захарта белтъци.

Запичаме плодовата пита в слаба фурна до порозовяване на белтъците. След като изстинат, поръсваме с пудра захар ябълковия сладкиш, нарязваме на парчета.

Идеалният маслен сладкиш!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар