Начин на приготвяне
Най-напред отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме захарта, жълтъците, предварително разтопеното масло, брашното размесено с бакпулвера и какаото.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тавичка с кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин.
За крема пасираме в блендер бананите с прясното мляко и изсипваме сместа в малка тенджера на средна температура.
Когато банановата смес заври, прибавяме внимателно предварително разбитите жълтъци със захар и брашно, бъркаме непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
За глазурата разтопяваме течния шоколад на водна баня.
Изпечения и охладен блат разрязваме на два пласта през средата и от тях с помощта на железен ринг изрязваме кръгове.
Всяка от пастичките подреждаме по следния начин: блат, крем, блат, крем, блат и най-отгоре заливаме шоколадовите пастички с разтопения течен шоколад.
Имате разкошни шоколадови пастички с бананов крем.