Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с кафявата захар до пухкав крем.
Добавяме узото, ванилията, солта, маслото, сметаната и какаото и продължаваме да разбиваме.
Сипваме брашното и бакпулвера и разбиваме още 1-2 минути.
След това настъргваме шоколада в сместа, добавяме портокаловите корички и стафидите, разбъркваме с бъркалка и изсипваме сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
Заглаждаме и слагаме шоколадовия сладкиш да се пече на 180 градуса за 30 минути.
Приготвяме глазурата за гръцкия сладкиш, като разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня.
Намазваме охладения сладкиш с глазурата и отгоре настъргваме на едро/ най- добре с нож/ натуралния шоколад.
Сервираме гръцкия шоколадов сладкиш след 4-5 часа или най-добре на другия ден.