Грахова супа с бекон

Василия Петрушанова
Василия Петрушанова
Новак
15/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бекон - 350 г (може и пушени гърди)
  • грах - 450 г изсушен
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии бял
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 дръжка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме граха със студена вода и го оставяме да се накисва 2-3 часа. Отделяме 4-5 тънки резени бекон, а останалото нарязваме на кубчета, заливаме с 2 л вода и кипваме. Варим бекон около 15-20 минути.

Изваждаме бекона и в бульона слагаме прецедения грах. Кипваме и варим около 30 минути.

Загряваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Когато омекне, добавяме морковите, нарязани на пръчици и наситнената целина.

Запържваме още 4-5 минути. След което добавяме към граха, връщаме и бекона и варим около 40 минути на тих огън.

Понасяме ястието от грахова супа топло и гарнирано с резени бекон, които сме изпържили до хрупкавост на сух тиган.

Уникална грахова супа с бекон!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар