Хляб с маслини и семки в хлебопекарна

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
129
564
812
43
20/04/2020
"Запишете си тази рецепта за хляб, ако имате хлебопекарна - ще ви се услади и то много "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 320 г
  • суха мая - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 180 мл
  • маслини - 15 бр.
  • семки - 2 с.л. сурови, белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. На дъното на хлебопекарната изливаме олиото. След това сипете брашното, отгоре сложете захарта, солта и сухата мая.

Разбъркайте с лъжица. Налейте хладка водата, не много студена, и пуснете хлебопекрната на основна програма за печене на хляб. През това време нарежете маслините на едри парчета.

След звуковия сигнал можете да добавите семките и маслините. Накрая, след като се надуе хлябът с маслини и се пече все още, можете да направите 2-3 разреза с нож и да поръсите с брашно, но това е по желание.

След приключване на програмата, не вадете хляба веднага, а го оставете още 10 минути. След като го извадите, го покрийте с кърпа да стои мекичък.

Да ви е сладко! Имате си хляб с маслини и семки в хлебопекарна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар