Задушена пъстърва със сметанов сос в микровълнова

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
198
799
27
29/04/2020
Приготвяне12 мин.
Готвене6 мин.
Общо18 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 6 бр.
  • пушени гърди - 6 ленти
  • бяло вино - 2/3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • краве масло - 90 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • копър - 1/3 връзка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме рибата, осоляваме я отвътре и я нареждаме в подходящ съд.

Разтопяваме кравето масло и към него прибавяме нарязаните на кубчета гърди, дребно нарязания магданоз и копър, червения и черния пипер и солта.

Разпределяме получената смес върху пъстървите и ги поръсваме с бялото вино и лимоновия сок.

Похлупваме ястието с пъстърва и го запичаме в микровълновата печка за 2 минути и половина на максимална мощност.

Махаме капака и печем още минута и половина. Добавяме заквасената сметана, похлупваме отново съда със задушената риба и печем ястието още 2 минути, пак на максимална степен.

Вкусна задушена пъстърва със сметанов сос в микровълнова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар