Ezine.bg»Рецепти»Риба»Барбун със сос от портокал

Барбун със сос от портокал

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Барбун със сос от портокал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • барбун - 4 бр. по 230 г
  • портокали - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • кориандър - 1 с.л. пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от люспите и вътрешностите, като оставите опашките и главите. Подправете със сол и черен пипер и напръскайте с малко портокалов сок. Оставете на студено 30 минути.

Загрейте зехтина и маслото. В сгорещената мазнина изпържете рибите до покафеняване от двете страни. След това намалете силата на огъня и пържете още 4-5 минути от всяка страна.

Извадете готовите риби и ги приберете на топло. Изстискания портокалов сок се кипва и се вари на умерен огън, докато не стане гъст като сироп. Добавете към него и захарта, сол, черен пипер и пресен кориандър.

Поднесете рибата залята с ароматен портокалов сок и пресен кориандър.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: