Ронливи бисквити с масло

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Ронливи бисквити с масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Ронливи бисквитки за следобедно кафе"

Необходими продукти

  • масло - 1 пак. (125 г)
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 180 г
  • брашно - около 320 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, докато омекне, след което се смесва с останалите продукти.

Замесва се гладко тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя в хладилника за около 2 часа. Целта е тестото да стегне и да е лесно за обработка. При замесването му е възможно то да бъде лепкаво, но след като престои в хладилника, би трябвало да се втвърди.

Два часа по-късно тестото за бисквити се изважда от хладилника и се разточва на кора с дебелина 0, 5 - 1 см. Изрязва се с формички (аз използвах чаша) и се нарежда върху тава, застлана с хартия за печене.

Маслените бисквитки се пекат в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 10 минути и след като се извадят, се оставят да изстинат върху решетка.

Чудесни ронливи бисквити с масло за кафе пауза или любимия билков чай.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: