Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, докато омекне, след което се смесва с останалите продукти.
Замесва се гладко тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя в хладилника за около 2 часа. Целта е тестото да стегне и да е лесно за обработка. При замесването му е възможно то да бъде лепкаво, но след като престои в хладилника, би трябвало да се втвърди.
Два часа по-късно тестото за бисквити се изважда от хладилника и се разточва на кора с дебелина 0, 5 - 1 см. Изрязва се с формички (аз използвах чаша) и се нарежда върху тава, застлана с хартия за печене.
Маслените бисквитки се пекат в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 10 минути и след като се извадят, се оставят да изстинат върху решетка.
Чудесни ронливи бисквити с масло за кафе пауза или любимия билков чай.