Ронливи бисквити с масло

КристинаКристина
Новак
23
114
31
7
14/04/2020
"Ронливи бисквитки за следобедно кафе "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, докато омекне, след което се смесва с останалите продукти.

Замесва се гладко тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя в хладилника за около 2 часа. Целта е тестото да стегне и да е лесно за обработка. При замесването му е възможно то да бъде лепкаво, но след като престои в хладилника, би трябвало да се втвърди.

Два часа по-късно тестото за бисквити се изважда от хладилника и се разточва на кора с дебелина 0, 5 - 1 см. Изрязва се с формички (аз използвах чаша) и се нарежда върху тава, застлана с хартия за печене.

Маслените бисквитки се пекат в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 10 минути и след като се извадят, се оставят да изстинат върху решетка.

Чудесни ронливи бисквити с масло за кафе пауза или любимия билков чай.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар