Начин на приготвяне
Бисквитите направете на прах. Изсипете ги в дълбока купа.
В отделна купа изсипете брашното, какаото и нишестето. Разбъркайте и ги сместете добре.
Прибавете към бисквитите сместа с брашното и разбъркайте отново, докато се смесят добре. След това изсипете прясното мляко (300 мл) и разбъркайте, докато се сгъсти.
В тенджера на котлона сипете 600 мл мляко и 400 мл сметана. Разбъркайте добре, добавете захарта и 100 г масло. Разбъркайте и изчакайте да се разтопят маслото и захарта.
Оставете на котлона да заври. Добавете сместа с бисквитите и рома и бъркайте, докато се сгъсти. Вдигнете от котлона и изсипете в желана от вас форма. Оставете готовия шоколадов сладкиш в хладилника за 3 часа.
На водна баня разтопете шоколада и маслото. Разбъркайте ги, за да се смесят добре. С получената шоколадова глазура залейте сладкиша.
Отново оставете шоколадовия сладкиш без печене в хладилника за 3 часа.