Начин на приготвяне
Затопляме леко млякото и към него добавяме маята, захарта и 3 с.л. брашно. Оставяме за 5-6 минути.
Пресяваме брашното в дълбока купа. Добавяме солта, яйцата, сместа с маята, олиото, маслото, лимонената захар, есенцията ром и алкохола. Разбъркваме и омесваме гладко тест, като периодично удряме тестото в плота. Покриваме тестото с фолио и го оставяме за 40 минути.
След това го разделяме на 3 части и всяка част разточваме на правоъгълна кора. Разрязваме на дълги триъгълници, поставяме в широката част по 1 лъжица мармалад и навиваме на козуначени кифли.
Подреждаме кифлите с мармалад в тава върху хартия за печене. Покриваме ги с фолио и оставяме да се надуят за 1 час.
След това намазваме приготвените кифли с разбит жълтък с прясно мляко и поръсваме със захар.
Печем пухкавите кифли на 180 градуса за около 25-30 минути.
Рецептата за козуначени кифли с шипков мармалад е изпълнена!