Начин на приготвяне
Затопляме прясното мляко и добавяме маята, 3 с.л от брашното и 1 с.л. захар. Разбъркваме и оставяме сместа за 5 минути.
В тавичка пресяваме брашното и добавяме солта, захарта, ванилията, сместа с маята и кондензираното мляко.
Първо бъркаме с бъркалка отвътре-навън, а когато продуктите са грубо смесени, започваме да размесваме с ръце. Месим за 10-15 минути и добавяме на няколко пъти мекото масло като взимаме от него с ръце и така месим.
Поставяме тестото за козунака в купа и го покриваме с прозрачно фолио. Оставяме го да утрои обема си за 1 час.
След това разделяме тесто на 6 части без да го месим. Разточваме леко всяка част, навиваме на руло и подреждаме в 2 тефлонови правоъгълни формички по 3 рулца.
Покриваме с фолио и оставяме за още един час. След това намазваме вече оформения домашен козунак с кондензирано мляко и поръсваме със захар.
Печем козунака с кондензирано мляко на 180 градуса около 25 минути.