Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за ванилови мъфини с парченца шоколад е подготовката на сухите съставки. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и го слагате настрана.
Разбивате яйцата, които предварително сте извадили от хладилника, заедно със захарта. Най-добре е да ползвате миксер или тел за разбиване. Добавяте към разбитите яйца и захар и предварително разтопеното краве масло и отново разбивате добре. Прибавяте и прясното мляко, което също трябва да на стайна температура, а не току-що извадено от хладилника.
След като разбиете добре течните съставки, малко по малко добавяте пресятото брашно, като разбивате непрекъснато. Важно е да добавяте брашното малко по малко, защото в противен случай мъфините няма да бухнат и да станат пухкави.
Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартийка за мъфини и пълните от сместа на ¾ от обема на формичките. Внимавайте да не ги напълните много, защото в противен случай ваниловите мъфини ще прелеят при печенето.
Нарежете шоколада на дребни парченца и бучнете по 3-4 малки парченца в тестото на всеки мъфин. Печете ваниловите мъфини с парченца шоколад в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пухкавите мъфини са готови, когато бучвайки ги с клечка за зъби, по нея не залепва нищо.
Готовите мъфини с шоколад може да поръсите с пудра захар.