Начин на приготвяне
Разбийте на пухкав крем яйцата заедно с бялата захар. Добавете щипка сол, маслото и алкохола. Продължете да разбивате до получаването на хубава кремообразна и гладка смес.
Пресейте на части брашното с бакпулвера, като бъркайте внимателно с шпатула.
Обелете ябълката и я нарежете на малки кубченца. Начупете на парчета шоколада.
Във формички за мъфини сложете хартиени капсули и разпределете парченцата ябълка.
Сипвайте от сместа и отгоре слагайте по 1-2 парченца от шоколада. Накрая допълнете с още от сместа, но без да пълните догоре, защото ще бухнат.
За завършек на мъфините слагайте по още един резен ябълка и поръсвайте с кафява захар.
Печете мъфините в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.
Сочните мъфини с ябълки и парченца шоколад са готови.
Коментари