Захаросани портокалови корички за сладкиши

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
279
174
11
1
09/04/2020
"Абракадабра - имаме чудни портокалови корички за всякакви сладкиши "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • портокали - 20 бр. (нужни са само корите)
  • захар - 250 г бяла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват много добре със сапун и гореща вода, колкото можете да издържите, за да паднат всички препарати.

С нож отрежете горната и долната част на портокала, след това изрязвате корите около портокала.

Ще използваме само тях, а с вътрешността на портокалите може да си направите вкусен портокалов фреш.

Не трябва да има портокал от месестата част. Продължаваме с нарязването на ситни квадратчета. В измит и подсушен буркан започваме да редим ред портокалови корички, ред бяла кристална захар.

Когато стигнем до гърлото на буркана, притискаме с лъжица надолу, за да отстраним излишния въздух и допълваме. Буркана завършваме със захар и затваряме капачката. Съхраняваме в хладилник така приготвените захаросани портокалови корички.

Използваме ги за замесване на любими великденски козунаци и други сладкиши..

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар