Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Турски хляб Базлама

Турски хляб Базлама

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Турски хляб Базлама4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Турския хляб Базлама може да хапвате с всяко ястие - страхотен е"

Необходими продукти

  • брашно - 5 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч. или колкото поеме
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа пресяваме брашното и правим улейче по средата.

По-малка купа разтваряме маята с млякото, солта, захарта и зехтина, разбъркваме добре и прибавяме към брашното.

Месим тестото хубаво и оставяме да почине за около един час. След като мине един час, взимаме тестото правим малки топки, а по средата на топките натрошаваме сирене.

Затваряме топките и започваме да разстиламе с точилката - така сиренето не излиза навън. Закриваме плоските хлебчета с кърпа и чакаме още половин час да починат.

Взимаме един тиган, нагряваме го добре и пържим турския хляб Базлама с малко или без мазнина.

Готовия турски хляб намазваме с масло и сервираме топъл.

Може да направите Базламите по-малки, по-тънки или дебели със или без сирене, винаги се получава много вкусен домашен хляб.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: