Начин на приготвяне
В една голяма купа пресяваме брашното и правим улейче по средата.
По-малка купа разтваряме маята с млякото, солта, захарта и зехтина, разбъркваме добре и прибавяме към брашното.
Месим тестото хубаво и оставяме да почине за около един час. След като мине един час, взимаме тестото правим малки топки, а по средата на топките натрошаваме сирене.
Затваряме топките и започваме да разстиламе с точилката - така сиренето не излиза навън. Закриваме плоските хлебчета с кърпа и чакаме още половин час да починат.
Взимаме един тиган, нагряваме го добре и пържим турския хляб Базлама с малко или без мазнина.
Готовия турски хляб намазваме с масло и сервираме топъл.
Може да направите Базламите по-малки, по-тънки или дебели със или без сирене, винаги се получава много вкусен домашен хляб.