Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Задушена пуйка»Задушена пуйка с кисело зеле

Задушена пуйка с кисело зеле

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Задушена пуйка с кисело зеле
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л
  • праз - 2 стръка
  • канела - 1 клечка
  • соев сос - 2 с.л
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата лой от фенера на пуйката обираме и нарязваме на ситно.

Останалата част правим на порции.

Слагаме тиган на котлона и разтапяме лойта, докато стане на мас.

В тенджера поставяме пуешкия фенер, изсипваме студена вода, поставяме клечка канела, черен пипер на зърна и соев сос.

Оставяме да да къкри, докато се свари.

Пуешките бутчета запържваме в готовата разтопената мас, като ги поръсваме с щипка захар.

Нарязваме зелето на не много ситно.

В маста запържваме зелето, като към него добавяме месото от фенера, доматено пюре и наситнен праз.

Наливаме няколко черпака от бульона, където сме варили фенера и разбъркваме.

Когато изстине бульонът, добавяме червения пипер и разбъркваме добре.

В тавичка поставяме зелето с пуешко месо, слагаме отгоре фолио и поставяме във фурната на 170 градуса за около час, час и половина.

След това похапваме Задушена пуйка с кисело зеле.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: