ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Лесна содена питка без втасване

Лесна содена питка без втасване

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9013k7k2k6
Лесна содена питка без втасване
Снимка: Стоянка Русенова
02/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
34 мин.
Общо
54 мин.
Порции
4
"Няма проблем, можем и само тази содена питка да си хапваме без нищо друго"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашно със солта, захарта, сода за хляб и семена, който са пожелание.

Всичко това разбъркваме и към тях прибавяме олиото, кисело мляко и водата.

Получава се лепкаво тесто.

Поръсваме плота с брашно и поставяме тестото.

Омесваме леко, като прехвърля няколко пъти самото тесто така, че да се оформи топка.

Готовата топка поставяме върху хартия за печене, която поставяме в тавичка.

Можем да дооформим допълнително или оставяме така приготвената содена питка. Отгоре правим разрези. Можем да оформим и като содено хлебче.

Печем в загрята фурна 200 градуса, първо за 10 минути, а след това намаляваме на 170 градуса и печем още 30 минути до суха клечка лесната питка.

Изваждаме и охлаждаме, след което нарязваме на филии готовата лесна содена питка без втасване.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: