Таралежки от кайма с варено яйца

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
03/04/2020
"Приятна изненада за всички малчугани с тези таралежки от кайма с варено яйце "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 брой
  • филия хляб - 1 брой
  • за пълнеж
  • яйца - 3 броя
  • за украса
  • краставици
  • черен пипер - зрънца за очи и нос
  • спагети - за бодличките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 3-те яйца, които ще бъдат пълнеж на таралежките от кайма. Обелете ги и ги срежете на две по дължина.

Сложете каймата в тавичка или дълбока купа. Почистете лука, измийте го добре и го настържете. Прибавете го към каймата. Добавете яйцето и разбъркайте много добре. Филийката хляб намокрете и изстискайте. Прибавете към каймата и размесете с ръце. Когато всички продукти са добре смесени, започнете да оформяте таралежчета от кайма.

За целта в подходяща тавичка сложете олио и вода на дъното. Вземете една голяма топка кайма и я сплескайте. По средата сложете една половинка от сварените яйца с жълтъка надолу и завийте отгоре с каймата, като оформите таралежчето. Тялото трябва да е кръгличко, а муцунката да е по-мъничка и сплескана отпред. Сложете очички и носленце от зрънца черен пипер. Бодличките са от спагети.

Когато са готови таралежките от кайма с варено яйце, ги сложете да се пекат на 200 градуса до готовност. Пекат се до светлокафяво.

Накрая украсете чинията с краставички или свежа зелена салатка. :)

Бележка: По същия начин, ако не разполагате с черен пипер и спагети, можете просто да оформите класически пълнени кюфтета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Криси Черникова
Много са симпатични!
0
0