Телешко по италиански

Василия Петрушанова
Василия Петрушанова
Новак
09/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 170
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешките пържоли в плик или между два листа и ги начукайте, докато не станат много тънки. Загрейте маслото и ги изпържете по 2 минути от всяка страна, след което ги извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаната глава лук и гъбите.

Когато зеленчуците омекнат, върнете пържолите, поръсете с риган, черен пипер, сол и босилек на вкус, залейте с бульона и виното и задушавайте на тих огън 25-30 минути. Извадете задушените пържоли и ги приберете на топло.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със сметаната. Вземете малко от горещия сос и го добавете към сметановата смес. Постепенно темперирайте сместа, след което я добавете към гъбите и лука. Кипнете и варете на тих огън до сгъстяване.

Сварете пастата до омекване. Отцедете и сервирайте телешки пържоли с гарнитура паста и обилно количества сметанов сос.

След това ви остава само да се насладите на това телешко по италиански.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар