Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.
Прибавете към брашното сместа с маята, прясното мляко и олиото и замесете меко нелепнещо тесто за хлебчета.
Разделете го на 6 части и ги оформете на топчета.
Застелете тава с хартия за печене и наредете хлебчета на разстояние едно от друго.
Оставете да втасат, докато удвоят обема си.
Смесете 2 с.л. кисело мляко и 1 с.л. олио.
С тази смес намажете приготвените хлебчета и поръсете с микс от семена.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете кръглите хлебчета 20-25 минути, докато добият апетитен загар.
След изпичане охладете върху решетка пухкавите хлебчета със семена.