Домашен картофен чипс в еър фрайър

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
340
47
76
3
22/03/2020
"Страхотен домашен картофен чипс, който няма нищо общо с купешките."
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 бр. голям
  • спрей - за готвене
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на домашния картофен чипс в еър фрайър.

Обелете, измийте и нарежете картофа на тънки филийки с помощта на крачка, ренде или остър нож. Подсушете ги колкото се може по-добре като използвате кухненска хартия.

Напръскайте картофите със спрей за готвене и поръсете със сол.

Напръскайте със спрея мрежестата кошница на еър фрайъра и включете на 200 градуса.

Наредете картофите плътно един до друг на един ред. Ще ги пържите на няколко пъти.

Запечете леко картофите, а по желание може да готвите домашния картофен чипс, докато стане напълно златисто-кафяв и хрупкав, но запечени по-леко също не е проблем.

Просто ги оставете за едно денонощие да изсъхнат или поне за няколко часа на топло.

Получава се чудесен хрупкав чипс!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар