Сиропиран тиквеник с галета

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
18/03/2020
"Сиропиран тиквеник с галета - приказно пътешествие за небцето "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп, за да има време да изстине при заливането на готовия тиквеник. За целта в малка съдинка се смесват захарта и водата, слагат се на котлона и се загряват, докато захарта се разтопи.

Тиквата се обелва, почиства от семки и настъргва на едро ренде. Оставя се за около 15 минути да пусне сока си и се изстисква с помощта на ръцете. Изцедената тиква се слага в купа, където се смесва със захарта, канелата и галетата. Разбърква се хубаво до еднородност.

Взема се един лист от корите, намазнява се и отгоре му се поставя втори лист, който също се намазнява. Гребва се с лъжица от плънката и се разпределя върху намазнените кори. Корите се навиват на руло, след това допълнително се навиват и нареждат като сладка вита баница в намазнена тава.

По същия начин се процедира с останалите кори. След като се подредят всички кори, отгоре се намазват с малко олио. Тиквеникът се пече във фурна на 180 градуса за около 45 минути или до приятен загар.

След като се изпече нашият вит тиквеник, се залива с изстиналия захарен сироп и покрива с кърпа, за да се задуши. Накрая се поръсва с пудра захар.

Уникален сиропиран тиквеник с галета!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар