Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
75
3
12/03/2020
"Ето ги най-вкусните картофи соте "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сложете на котлона да заврат.

Обелете ги (по желание може да пропуснете тази стъпка) и ги нарежете на кубчета с големина около 2 см.

Загрейте малко зехтин в уок тиган или тенджера (като докато загрява, сложете няколко скилидки чесън, след което ги премахнете) и сложете картофите, като те трябва да са на 1 ред, а не един върху друг, иначе няма да се сотират добре.

Обръщайте картофите соте с леко поклащане на съда и в никакъв случай не използвайте прибори.

Овкусете със сол, мащерка, розмарин и чесън на прах (по желание използвайте пресни стръкове мащерка и розмарин).

Поклатете картофите соте с розмарин, мащерка и чесън, да се разбъркат подправките, и смъкнете от котлона, когато всичките страни на картофите са придобили златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар