Гаспачо с диня

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Гаспачо с диня2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • диня - 500 г
  • домати - 1 кг по - месести
  • лук - 2 - 3 глави
  • авокадо - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • оцет - 2 ч.л. балсамов светъл
  • сос табаско - 1 ч.л.
  • извара - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираме доматите за няколко секунди в гореща вода, изплакваме ги със студена и остраняваме ципата им. Срязваме ги на две и махаме семките и вътрешността им.

Почистваме авокадото от кората и костилките, нарязваме го на ситно. Наситняваме и лука.

Отделяме около 100 г от динята, а останалата я разбиваме в блендер или с пасатор. Доаваме към нея и останалите продукти (без изварата) и пасираме до получаването на еднородна смес.

Подправяме супата със соса табаско и балсамовия оцет и отново разбиваме.

Поднасяме супата изстудена и гарнирана с кубчета диня и лъжица извара.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: