Начин на приготвяне
250 грама е вместимостта на чашата.
В купа смесете сладкото със содата, добавете яйцата, захарта, ванилията и киселото мляко, разбъркайте добре.
Прибавете пресятото брашно със солта и разбъркайте, трябва да получите гъста кексова смес, ако не е такава, добавете още малко брашно (затова е споменато, че сладкото трябва да е гъсто).
Измийте стафидите и ги прибавете към сместа, разбъркайте отново.
Сипете сместа за вкусния домашен сладкиш в тава за торти с падащо дъно, постлана с хартия за печене, заравнете я.
Поставете тавата с икономичния кекс в предварително загрята на 180 °C фурна и печете за около 30 минути до суха клечка.
Ароматен и много вкусен домашен сладкиш, който може да поднесете по желание с домашен ванилов сладолед.
В сладкиша не се слага олио, но по желание може да добавите до 1/2 ч.ч.