Пилешки бутчета в доматен сок

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
03/03/2020
"Страхотни пилешки бутчета в доматен сок - винаги искаме допълнително "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 10 бр. само долни
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 800 г консерва
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 0. 5 връзка за поръсване
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • вода - 1 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешките бутчета, подсушете и ги запържете в олиото до златисто.

Прибавете ситно нарязания лук и настъргания морков, запържете до омекването им.

Поръсете с червения пипер и прибавете доматите, дафиновия лист и ситно нарязания чесън, налейте топлата вода.

Затворете съда със капак и оставете да къкри на бавен огън за 20 минути, като периодично разбърквате.

Посолете ястието и поръсете с мащерка и босилек, разбъркайте. Свалете задушеното пиле от огъня и поръсете със ситно нарязания магданоз.

Затворете капака на съда и оставете да се задуши за 10 минути преди сервиране.

Пилешките бутчета в доматен сок са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар