Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Постен ориз на тиган

Постен ориз на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Постен ориз на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Вкусно и семпло, обожаваме постния ориз на тиган"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч. топла
  • моркови - 3 с.л.
  • царевица - 3 с.л.
  • грах - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза няколко пъти, докато водата се избистри и оставете в гевгир да се изцеди.

Загрейте необходимото количество зехтин в незалепващ тиган и запържете ориза, докато той промени цвета си от бял на прозрачен.

Долейте водата и захлупете с капак за около 8 минути или докато водата се поеме от ориза.

Добавете зеленчуците и запържете до готовност.

Овкусете ориза на тиган. Захлупете с чиста кърпа и капак и оставете така за 10 минути.

Постният ориз на тиган се поднася топъл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: